World of Water

Interactief

Pionieren

Toekomst

Watercampus

In ontwikkeling

Water is Nederland en Nederland is water. Al eeuwenlang zijn Nederlanders opgegroeid met water en de strijd met het water, tegen het water en voor het water: dit heeft Nederland gemaakt tot wat het nu is. Met alle uitdagingen die ons vandaag en zeker in de toekomst te wachten staan, wordt hoe we omgaan met water en de relatie met het land waar we op leven steeds belangrijker.

Geïnteresseerden in het thema kunnen momenteel bij het Nationaal Baggermuseum (NBM) in Sliedrecht terecht, maar het museum past niet meer bij de huidige ambities. Samen met het NBM heeft Kexcom in samenwerking met Dutch Experience group een concept neergezet waar alle thema’s en facetten van de waterbouwsector aan bod komen: De WOW Experience.

  • trots
  • innovatie
  • jong talent

Beleving

Bezoekers beleven welke uitdaging op ons afkomen: een stijgende zeespiegel, bouwen met de natuur, nieuwe vormen van energie waar de waterbouwsector een cruciale rol speelt. Het onderwijs zal gebruik kunnen maken van het kenniscentrum en de watercampus. Jong talent wordt geënthousiasmeerd om een carrière in de waterbouwsector voort te zetten. Zo wordt kennis in stand gehouden en blijft ons land innoveren.