Nieuws

20 OCTOBER 2022

Amsterdam

De VR-ballon vliegt door

Na een koninklijke opening eerder dit jaar werd er zondag 9 oktober voor de laatste keer feest gevierd op het groene terrein in Almere. De Floriade Expo 2022 sloot daarmee na een half jaar haar tuindeuren.

 

De wereldtuinbouwtentoonstelling verliep verre van vlekkeloos. Zo waren de voorbereidingen om alles op tijd af te krijgen een race tegen de klok en moest de gemeente meerdere keren meer geld uittrekken. Na de opening bleek al gauw dat de bezoekersaantallen tegenvielen. Het Food Forum werd daarentegen wel gestaag ontdekt door bezoekers. Het nieuwtje over de bijzondere vlucht over Flevoland verspreidde als een lopend vuurtje en al gauw stond het rijen dik met mensen die graag eens een ballonvlucht in VR wilden maken. De nodige ‘oh’s’ en ‘ah’s’ vlogen gedurende dag om de oren. Eenmaal weer veilig met beide benen op de grond werd het uitzicht van vlak daarvoor enthousiast besproken en meer dan eens gevraagd: ‘hoe krijgen ze het voor elkaar?’ Een hoogtepunt voor jong en oud dat beloond werd met een award-nominatie.

 

Na de slotceremonie en een lichtshow aan het Weerwater sloten de poorten van de Floriade voor de laatste keer. Vanaf maandag was het een komen en gaan van exposanten die begonnen met het afbreken van de paviljoens en de eerste spullen kwamen ophalen. Zo werden in het Food Forum de branders gedoofd, de luchtballonnen opgevouwen en de manden afgebroken.

 

Benieuwd vanaf welke plek ze de volgende keer op zullen stijgen? Volg ons op Instagram, Facebook en LinkedIn.