Nieuws

25 MARCH 2022

Amsterdam

Het fleurigste uitje van Nederland

Uitgestrekte weilanden en bloemenvelden veranderen langzaam in nauwe stadssteegjes vol mensen. Het beklemmende gevoel van de drukte wordt al snel weggenomen wanneer je een oase vol planten binnenstapt. De kinderen vinden een geheim tunneltje en de, met bloemen gevulde, FloriRail glijdt voorbij; daar neem je straks een boeketje van mee.

Dinsdag 22 maart opende FloriWorld in Aalsmeer weer haar deuren! In de attractie, gelegen op het terrein van de bloemenveiling, beleeft de bezoeker de magie van echte en virtuele bloemen en planten. Middels een RFID bandje wordt de beleving gepersonaliseerd. De bezoeker kiest zijn favoriete bloem en plant, welke door de gehele attractie terugkeren, en verzamelt de foto’s die hij langs de belevingsroute maakt. De ‘selfieruimtes’ en photobooths lenen zich perfect voor het vullen van een pagina in het plakboek en social media feed, uiteraard. Op eigen tempo leert de bezoeker op interactieve manier over de sierteeltsector.

In restaurant Bloom kan de bezoeker voor of na attractiebezoek genieten van een kop koffie met gebak, een uitgebreide lunch of gezellige high-tea in fleurige setting. Het restaurant is ook geopend voor niet-bezoekers van de attractie. Voor het organiseren van een zakelijke bijeenkomst, trouwen tussen een mix van dagverse én virtuele bloemen of iets vieren met vrienden, familie of collega’s, biedt FloriWorld het juiste decor. De verschillende ruimtes bieden talloze mogelijkheden, zoals dineren in de immersive room of een presentatie geven in de Sky Lounge met uitzicht over het terrein van de Aalsmeerse bloemenveiling.

Na een letterlijk en figuurlijk klapstuk stap je de veilingruimte in. Langzaam loopt de klok af. Op het juiste moment druk je op de rode knop en het boeket is van jou!