Nieuws

26 APRIL 2022

Amsterdam

Innovatie in vogelvlucht

Afgelopen 13 april werd de Floriade geopend. Alvorens hij begeleid werd om de rest van het innovatieve, groene terrein te bekijken, liet de koning zijn blik bewonderend langs de vers gevestigde muren van het provinciale paviljoen Food Forum gaan.

60 hectare beslaat de expo in Almere: nieuwe technologieën, toekomstige producten, gezondheid, voedselvoorziening, gefocust op het oplossen van wereldwijde problemen. De wereldtuinbouwtentoonstelling staat dit jaar in het teken van Growing Green Cities. Hoe kan een dichtbebouwde stad groener, leuker, duurzamer en leefbaarder worden? Innovatieve stakeholders komen op de Floriade bij elkaar om hun vooruitstrevende ideeën te presenteren.

Vlak naast de Weerwater-entree is het Food Forum te vinden. Het gebouw demonstreert de vruchtbare landbouwgrond van Flevoland en toont hoe ver het drooggelegde land zich onder zeeniveau bevindt. Voor het Food Forum ontwikkelde Kexcom een expositie in het teken van innovatieve voedselproductie in Flevoland. Bij binnenkomst zijn foto’s te zien van Flevolandse bodem. Je wordt hier geïntroduceerd aan het onderwerp van de expositie; aardappelteelt, de meest duurzame vissersboot en een markt waar enkel lokale producten te koop zijn. Over wat volgt zijn bezoekers het unaniem eens: de VR luchtballonvaart is het hoogtepunt van de expositie. Terwijl je met beide benen aan de grond blijft, geven de omgeving van de ballonmand en de VR bril een volledig andere ervaring. Zeven minuten lang zweef je rustig over Flevolandse landschappen. Het weer is top en, hé, zien we daar niet visser Jan met zijn duurzame kotter?

Eenmaal geland zijn verdiepende snippets te bekijken over de onderwerpen zoals besproken door de ballonvaarder. De pepper’s ghost geeft inzicht in de nieuwe gewassen van Flevoland, welke veelal gebruikt worden in de vegetarische gerechten van het in het Food Forum gelegen restaurant.

De expositie en VR ballonvlucht in het Food Forum is te bezoeken tot 9 oktober 2022.