Nieuws

7 FEBRUARY 2022

Amsterdam

Welcome to Our House

Bij binnenkomst in legendarisch voormalig Club iT! in Amsterdam klinkt de speech van housepionier Chuck Roberts: In the beginning there was Jack… and Jack had a groove. And from this groove came the grooves of all grooves and while one day viciously throwing down on his box, Jack boldly declared: ‘Let there be house…’

Afgelopen november opende Kranendonk Company, in samenwerking met Fourmation Entertainment en Duo Reges, ’s werelds eerste elektronische muziek experience. Middels een multi-sensorische tour ervaar je de beginselen van de dance cultuur en de transformatie van rebelse underground community naar wereldwijd business fenomeen.

De installaties in de experience zijn ingebouwd in flightboxes, zodat ze weer gemakkelijk achter de schermen kunnen verdwijnen. Our House, gelegen in Club Air, doet ’s avonds dienst als nachtclub waar liefhebbers van de dancecultuur na sluitingstijd ook hun hart kunnen ophalen.

Na de introductie op unieke historische grond (Club iT! en club Roxy legden in de jaren ‘80 het fundament voor de dance cultuur in Nederland) loop je als bezoeker zelf door de muzikale experience heen. Met de DJ speedcourse mixt de bezoeker zelf verschillende beats en zijn er verschillende unieke voorwerpen tentoongesteld, zoals de originele Daft Punk helm en het masker van Deadmau5. De meterslange sequencer maakt het mogelijk om met meerdere bezoekers tegelijk een dancetrack te componeren. Iedereen verzamelt zich weer op de dansvloer voor de spectaculaire eindshow waarbij je gegarandeerd niet stil kan blijven staan!

Our House is wekelijks geopend van woensdag tot en met zondag. Voor meer informatie en tickets bezoek je de website van Our House.