Nieuws

19 JULY 2022

Amsterdam

Vliegen over de torentjes van Baarn

Woensdag 29 juni was het feest aan de Laanstraat 42 te Baarn. De eerste Tino werd daar geopend!

Het Tino’s concept ontstond midden in de coronacrisis, toen paniek in de wereld overheerste. Tijdens een kop koffie vertelde Bert Kranendonk zijn dochter Emma: ‘Let op, want crisis is kans. Straks is de wereld veranderd en hebben mensen behoefte aan verandering.’ Niet lang daarna kwam er een roep vanuit de samenleving: de leegloop in binnensteden werd steeds groter. Kexcom zag kans om hun, normaal gesproken grootschalige, experiences in kleinere stukjes op te breken en te verspreiden over een dorp of stad.  Het concept zou meer beleving toevoegen in deze steeds somberder wordende gebieden en verbinding met de regio creëren. Tino’s sloeg aan en de ene na de andere launching partner volgde. Inspiratiesessies, brainstorms en cafés vonden plaats en ruim anderhalf jaar na dato kan de eerste kleine beleving bezocht worden.

Baarn is als één van de launching partners als eerste aan de beurt om hun winkelgebied te verrijken met een tiny experience. Vanaf de sleuteloverhandiging op 26 april werd er twee maanden lang hard gewerkt aan het realiseren van een showroom, waarin de overige formats tentoongesteld zijn, en een spannende Elevator Flight met voorruimte. Deze voorruimte is toegankelijk voor iedereen en is de plek waar zowel bewoners als bezoekers samenkomen. De huiskamer van Baarn, zou gezegd kunnen worden. Hier vind je lokale verhalen, tips over het dorp en de omgeving en wordt het wachten op de beleving een stuk aangenamer!

Burgemeester Röell is trots dat ‘zijn’ dorp de eerste mag zijn: ‘Er is al veel te beleven in Baarn…Tino’s gaan laten zien wat Vorstelijk Baarn is en waarom we er zo trots op zijn.’ Tevens was het aan hem, in gezelschap van o.a. Thijs de Groot van NBTC en Tino Schouten van politieke partij VoorBaarn, om de feestelijk ingepakte beleving open te scheuren. Er werd geproost op de primeur en een flinke rij voor de ingang demonstreerde het enthousiasme om als één van de eersten de Elevator Flight te bezoeken. Op het pleintje aan de Laanstraat ontstond een heus straatfeest waar genodigden en buurtbewoners genoten van een optreden van Marlayne Sahupala en haar band.

Nieuwsgierige Baarnaars moeten nog even wachten; vanaf 10 augustus kunnen zij de model Tino bezoeken. Later dit jaar volgt de officiële opening, waarna de Tino volledig in werking is.